nie odpowiedziane pytanie
W linku jest film pokazujacy co sie dzieje.
Brama co jakis cykl sie otwiera po zamknieciu.
Content
Odpowiedzi
Dzień dobry,
dziękujemy za skontaktowanie się z nami.
Prosimy zresetować centralę i zaprogramować ponownie.
Czy w podłożu jest zamontowany ogranicznik mechaniczny w pozycji otwartej i zamkniętej bramy?
Pozdrawiamy,
Zespół Somfy
Ograniczniki sa tylko na zamnieta brame. Na otwarciu blokuja krancowki w silownikach. Za chwile zrobie programowanie od nowa
Dzień dobry,
Mam ten sam problem z mechanizmem Somfe Exavia 500. Brama po zamknięciu też się otwiera dokładnie tak samo jak u Pana na filmiku. Proszę o poradę co jest przyczyną.
Dziękuję.
Witam
mam ten sam problem dzialala 2 lata bez problem nagle takie cos jak jest chlodniej. Ograniczniki mam na otwarcie i zmkniecie.
Czy rest centrali pomaga?
Adam
Dzień dobry,
prosimy o przesłanie zdjęcia zamontowanego napędu na bramie w pozycji zamkniętej.
Pozdrawiamy
Witam
Przesylam zdjecia.
Adam
Dziękujemy za przesłane zdjęcia.
Prawdopodobnie sworzeń w pozycji zamkniętej nie jest maksymalnie odsunięty.
Prosimy o przesunięcie uchwytów na skrzydle bramy w stronę środka, następnie reset i ponowne przyuczenie zgodnie z instrukcją.
Pozdrawiamy
Witam.
Pomoglo, okazalo sie ze srodkowa podporka bramy byla przekrzywiona przez co zmienil sie tor. Po wyprostowaniu i przyuczenie wszystko chodz idealnie.
Dziekuje za pomoc pozdrawiam
Dzień dobry,
dziękujemy za skontaktowanie się z nami.
Prosimy zresetować centralę i zaprogramować ponownie.
Czy w podłożu jest zamontowany ogranicznik mechaniczny w pozycji otwartej i zamkniętej bramy?
Pozdrawiamy,
Zespół Somfy
Nie tego szukasz?
Zadaj pytanie
Somfy odpowiedział strong>
sihehim560 odpowiedział strong>
Adam odpowiedział strong>
Darek odpowiedział strong>
Mirek odpowiedział strong>
Mirek wysłał nowy problem strong>
© Wszelkie prawa zastrzeżone Somfy 2013 - Odkryj wszystkie nasze rozwiązania automatyki domowej: bezprzewodowa automatyka domowa, centrale starujące, nasi partnerzy automatyki domowej, silniki automatyki domowej, instalacja automatyki domowej, automatyka domowa w Twoim nowym domu, zainstaluj automatykę domową, kup automatykę domową online, alarm