nie odpowiedziane pytanie
Dzień dobry,
posiadam następujący zestaw: rolety Oximo IO, pilot Nina Timer IO, Tahoma switch. Próbuję dodać rolety do pilota natomiast dostaję komunikat "Wykryto niewyregulowane urządzenia w liczbie 10. Musisz je wyregulować za pomocą Set&Go io lub indywidualnego punktu sterowania." Rozumiem, ze regulacji nie da się zrobić pilotem Nina i potrzebuję dodatkowe urządzenie? Montażysta twierdzi, ze rolety były regulowane, ale odłączenie zasilania spowodowało ich "rozregulowanie".
Dziekuje i pozdrawiam
Content
Odpowiedzi
Mam dokładnie ten sam problem i się zastanawiam czy do tego zestawu nie są potrzebne nadajniki naścienne ? Czy jest ktoś w stanie udzielić jakiejkolwiek odpowiedzi?
dziękuję i pozdrawiam
Finalnie temat został rozwiązany tak, że przyjechał montażysta z urządzeniem Set&Go IO i wyregulował rolety. Samym pilotem Nina nie jest to możliwe.
Dzięki Mateusz za odpowiedz , a powiedz mi ile kosztowała Cię ta przyjemność ustawienia rolet przez montażystę jak mogę zapytać ?
Nic :) lekką awanturę w firmie, która montowała okna i rolety. Sprzedawca się upierał, że nie mam racji, a montażysta od razu powiedział, że sprzedali mi zestaw, którego nie mogę sam ustawić. Powinien być dodawany jeszcze taki prosty pilot, którym da się ustawić rolety pierwszy raz.
Nie tego szukasz?
Zadaj pytanie
© Wszelkie prawa zastrzeżone Somfy 2013 - Odkryj wszystkie nasze rozwiązania automatyki domowej: bezprzewodowa automatyka domowa, centrale starujące, nasi partnerzy automatyki domowej, silniki automatyki domowej, instalacja automatyki domowej, automatyka domowa w Twoim nowym domu, zainstaluj automatykę domową, kup automatykę domową online, alarm