nie odpowiedziane pytanie

Napęd Metro ?

Witam. Mam napęd somfy metro. 2 bramy garażowe z firmy Wiśniowski i bramy zawsze rano otwierają się bardzo powoli i nie można ich zamknąć.
Jak już się otworzą do końca to wtedy działają w 100 % jak należy. Można je wtedy zatrzymywać i chodzą z pełną prędkością.

Adam
Adam

Adam

Poziom
0
3 / 100
punkty

Odpowiedzi

Mateusz D.
Mateusz D.

Mateusz D.

Poziom
0
22 / 100
punkty

Mam tak samo. Jaka może być przyczyna?

Dzień dobry,

Opisane objawy mogą być spowodowane odłączeniem zasilania. Po przerwie w zasilaniu pierwszy ruch napędu zawsze będzie powolny a po wykonaniu pierwszego cyklu napęd działa już z standardową prędkością.

Pozdrawiamy

Zespół Somfy

Mateusz D.
Mateusz D.

Mateusz D.

Poziom
0
22 / 100
punkty

Wczoraj Został wykonany serwis bramy. Regulacja, smarowanie. Dzisiaj sytuacja się powtórzyła. Brak zasilania nie wchodzi w grę. Spróbuję dzisiaj podpiac brame do innego gniazdka żeby wykluczyć problemy z zasilaniem.

Krzysiek
Krzysiek

Krzysiek

Poziom
0
82 / 100
punkty

Witam. Mam ten sam problem. To nie jest wina zasilania. Czy udało się go rozwiązać?

Krzysiek
Krzysiek

Krzysiek

Poziom
0
82 / 100
punkty

Czy ktoś to czyta z serwisantów?

Krzysiek
Krzysiek

Krzysiek

Poziom
0
82 / 100
punkty

Dziękuję za odpowiedź. Spadki napięcia wykluczyłem, druga brama chodzi bez zarzutu zawsze. Ta jedna działa losowo. Jest możliwość uszkodzonej elektroniki wewnętrznej? Czy da się to naprawić bo widzę że ludzie mają ten sam problem?

Dzień dobry,

Proszę o odesłanie na wskazany adres, ekspertyza produktów Somfy jest bezpłatna.

Serwis Somfy

Adres: Doktora Rudolfa Diesla 9, 32-005 Niepołomice

Pozdrawiamy,
Zespół Somfy

Do góry strony

© Wszelkie prawa zastrzeżone Somfy 2013 - Odkryj wszystkie nasze rozwiązania automatyki domowej: bezprzewodowa automatyka domowa, centrale starujące, nasi partnerzy automatyki domowej, silniki automatyki domowej, instalacja automatyki domowej, automatyka domowa w Twoim nowym domu, zainstaluj automatykę domową, kup automatykę domową online, alarm