nie odpowiedziane pytanie
Oficjalnie Somfy nie oferuje integracji z "grupami interwencyjnymi". Zastanawiam się jednak, czy jest sposób na zbudowanie takiej integracji samemu na podstawie np.:
O ile pierwsze dwa kroki mogę sobie wyobrazić, nie bardzo wiem jak można by podłączyć centralkę do komputera.
Macie może na to jakiś sprawdzony patent?
PS. Mam też starą centralkę - integra - z modułem GSM, którą da się podłączyć do Solidu. Może da się zaprogramować to tak, żeby z Somfy Protect wysyłać SMSa do SIMa w centralce, żeby centralka aktywowała Solid Security?
Content
Odpowiedzi
Dzień dobry,
dziękujemy za przesłane zapytanie.
W aplikacji Somfy Protect możemy zdefiniować, jakim kanałem i do kogo ma zostać wysłane powiadomienie: sms, push i/lub mail.
Opcje współpracy Somfy Protect z IFTTT:
Warunek:
Skutek:
Nie ma możliwość połączenia urządzeń Somfy Protect przewodowo z komputerem czy centralą alarmową.
W razie jakichkolwiek pytań pozostajemy do dyspozycji.
Pozdrawiamy,
Nie tego szukasz?
Zadaj pytanie
© Wszelkie prawa zastrzeżone Somfy 2013 - Odkryj wszystkie nasze rozwiązania automatyki domowej: bezprzewodowa automatyka domowa, centrale starujące, nasi partnerzy automatyki domowej, silniki automatyki domowej, instalacja automatyki domowej, automatyka domowa w Twoim nowym domu, zainstaluj automatykę domową, kup automatykę domową online, alarm