nie odpowiedziane pytanie
Czy jest jakaś możliwość zwiększenia sygnału radiowego Tahoma Premium ? Mam urządzenie umieszczone na piętrze i obsługuje ładnie piętro i parter, ale ma problem z piwnicą, gdzie jest jedna roleta. Proszę o pomoc w tym temacie (w załączeniu screen). W specyfikacji jest napisane że powinien działać przez dwie ściany żelbetowe do 20 m, u mnie jest mniej i nie daje rady. Czy są jakieś urządzenie zwiększające zasięg ?
Content
Odpowiedzi
Dzień dobry,
dziękujemy za skontaktowanie się z nami.
Jeżeli napęd w rolecie jest w technologii radiowej io, to:
nr ref. 9014069 Repeater II io
W razie jakichkolwiek pytań pozostajemy do dyspozycji.
Pozdrawiamy,
Dzień dobry, roleta jest połączona z odbiornikiem w puszce IZYMO io 1822661, a całość sterowana z Tahoma Premium 1811478. Zatem jeśli problemem jest zasięg ponieważ Tahoma jest na pietrze a odbiornik do tej jednej rolety jest w piwnicy to czy zaproponowany wzmacniacz bedzie działał ?
Druga kwestia jest taka, że nie do końca jestem przekonany czy to kwestia zasięgu. Ponieważ urządzenia raz normalnie działa, a raz stwarza problemy. Proszę o odpowiedź.
Dzień dobry,
prosimy o przesłanie numeru PIN posiadanej centrali na adres kontakt@somfy.com
Być może będziemy w stanie sprawdzić jakość sygnału radiowego z wykorzystaniem wewnętrznego narzędzia.
Pozdrawiamy,
Witam,
Czy samemu mogę dostać się do menu z któ®ego sprawdzę zasięg poszczególnych urządzeń podpiętych do Tahoma? Skoro bramka obsługuje także protokół Zigbee to czy zgodnie z implementacją tego protokołu urządzenie podpięte do zasilania nie stanowi wzmacniacza sygnału dla innych urządzeń?
Dzień dobry,
Samodzielnie nie ma Pan możliwości sprawdzenia zasięgu radiowego poszczególnych urządzeń. Po podaniu nr PIN centrali (znajduje się pod spodem), jesteśmy w stanie to zrobić. Urządzenia w protokole Zigbee zasilane 230 V pełnią fukcję "wzmacniaczy" (dla innych urządzeń Zigbee), natomiast urządzenia w protokole io i RTS nie przedłużają zasięgu radiowego.
Z poważaniem,
Michał Seroka,
Dział techniczny Somfy
Nie tego szukasz?
Zadaj pytanie
© Wszelkie prawa zastrzeżone Somfy 2013 - Odkryj wszystkie nasze rozwiązania automatyki domowej: bezprzewodowa automatyka domowa, centrale starujące, nasi partnerzy automatyki domowej, silniki automatyki domowej, instalacja automatyki domowej, automatyka domowa w Twoim nowym domu, zainstaluj automatykę domową, kup automatykę domową online, alarm