nie odpowiedziane pytanie
Witam, posiadam brame dwuskrzydlowa somfy essential, od poczatku byly z nia problemy a mam juz ja 3 rok. Jeden z ostatnich problemow to podczas otwierania 1 skrzydlo (siłownik) drga tak jakby prubowal otworzyc skrzydlo lecz nie moze ruszyc. Po walnieciu ze 2 razy ze srednia sila w silownik brama juz normalnie sie otwiera, tak jakby cos blokowalo silownik podczas otwierania bramy. Dzieje sie tak czasami raz na pare dni. Podejrzewam ze jest problem w montazu siłowinkow i dlatego jest problem. Pytanie, czy uchwyt mocujacy na bramie skrzydla do ktorego mocuje sie silownik musi byc ustawiony w pozycji zeby sruba ze skoblem na silowniku przy zamknieciu bramy była w pozycji prawie na maxa na śrubie ( na koncu gwintu sruby) ? Teraz mam ustawione ze jak brama sie zamknie to skobel z silownika ktory wchodzi do uchytu od skrzydkla bramy jest okolo 15 cm do konca gwintu śruby. Na zdjeciu widac ze brakuje kilkunastu cm do konca gwintu w pozycji brama zakmnieta.
Content
Brak odpowiedzi
Nie tego szukasz?
Zadaj pytanie
© Wszelkie prawa zastrzeżone Somfy 2013 - Odkryj wszystkie nasze rozwiązania automatyki domowej: bezprzewodowa automatyka domowa, centrale starujące, nasi partnerzy automatyki domowej, silniki automatyki domowej, instalacja automatyki domowej, automatyka domowa w Twoim nowym domu, zainstaluj automatykę domową, kup automatykę domową online, alarm