nie odpowiedziane pytanie

Jak przywrócić właściwe ustawienia?

Hej
Mam w domu 3 x rolety, 3 x żaluzje, 2 oddzielne piloty (4-ro kanałowe) do systemu Somfy IO. Zakupiłem ostatnio dodatkowe piloty naścienne (1-no kanałowe) dla dzieci, ale coś mi się źle zaprogramowało z jednym. Obecnie jest tak, że:
pilot do rolet ja jednym kanale, pilot do żaluzji na jednym kanale i pilot naścienny sterują jedną żaluzją i roletą jednocześnie.
POMOCY, bo nie wiem, jak z tego wybrnąć. Pilot naścienny i pilot do rolet miał sterować roletą, a pilot do żaluzji tylko żaluzjami.

Ktoś pomoże, poda kroki co robić po kolei?

Pozdrawiam

Adrian
Adrian

Adrian

Poziom
0
12 / 100
punkty

Odpowiedzi

Aby przywrócić poprawne działanie, należy wyłączyć wszystkie napędy z zasilania i pozostawić aktywnym jedynie ten, który wymaga konfiguracji.

Jeśli jeden napęd jest już podłączony, wykonaj poniższą procedurę na nadajnikach (dotyczy zarówno dodania, jak i usunięcia nadajnika):

• Na przypisanym już nadajniku przytrzymaj przycisk PROG przez 2–3 sekundy.
  • Na nadajniku, który chcesz dodać lub usunąć, naciśnij przycisk PROG na 0,5 sekundy.
  • Za każdym razem wzbudzony napęd wykona ruch.

Jeśli na jednym obwodzie znajduje się więcej niż jeden napęd, zaleca się konsultację z instalatorem.

Adrian
Adrian

Adrian

Poziom
0
12 / 100
punkty

Dziękuję i spróbuję na weekend :)

Do góry strony

© Wszelkie prawa zastrzeżone Somfy 2013 - Odkryj wszystkie nasze rozwiązania automatyki domowej: bezprzewodowa automatyka domowa, centrale starujące, nasi partnerzy automatyki domowej, silniki automatyki domowej, instalacja automatyki domowej, automatyka domowa w Twoim nowym domu, zainstaluj automatykę domową, kup automatykę domową online, alarm